top of page
stamp_Povel Ramel
stamp_porslin

FRIMÄRKE

I november 2022 utkom frimärksserien Vintermagi som Carina formgivit, mer info på websidans blog. 

På PostNords första frimärksläpp 2022 fanns en ny frimärkskollektion som Carina illustrerat och formgivit, ”Povel Ramel 100 år”. Ett stort HURRA för denna fantastiska man som skulle fyllt 100 år.
 

2021 formgav Carina frimärksserien ”Porslin” åt PostNord. Frimärken med svenskt porslin formgivna av svenska formgivare. Serien består av ett "Sverige Brev" frimärke med vanlig valör som säljs på rulle och 5 st frimärke som ligger på ett häfte med valör 24 kr.

 

Carinas första kontakt med frimärksutgivning var 2003 när hennes affisch Spillkråkan åt Biologiska Museet i Stockholm blev frimärke i frimärkshäftet ”Affischkonst”, där den blev en av fyra affischer som blev europafrimärken.

 

Carina har också formgett frimärksserien ”Fjärilar”, ”Höstglöd” och "Katter". Frimärksserien med svarta katter illustrerade och formgav Carina 2010 och katten med den gröna bakgrunden fick utmärkelsen ”Årets frimärke”. Hon har också ritat stämplar till ett flertal frimärksutgåvor, formgett ”Första dags brev” och foldrar åt PostNord.

bottom of page